Puszysty mus czekoladowy z aqufabą (WIDEO)

Kupujesz ciecierzycę w puszce? Nie wyrzucaj zalewy! To tzw. aquafaba, z której przygotujesz pyszny i badzo prosty deser. Wodę z cicierzycy można ubić na sztywną pianę zupełnie jak białka jajek. To podstawa do obłędnego, puszystego musu czekoladowego z aqufabą.

Piankę z aquafaby trzeba odrobinę posłodzić łyżką cukru pudru i połączyć z rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą. Masę chłodzimy w lodówce, a następnie dekorujemy świeżymy owocami i gotowe. Pyszne, wegański mus czekolodawy zrobiony! Smak deseru możesz podkręcić, dodając szczyptę chili.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.