Dania z drobiu

Komentarze
Artykuły Dania z drobiu
Dania z drobiu

Wątróbka w przyprawie gyros z warzywami

Ilość porcji: 4 400 g wątróbki drobiowej, ok. 1 szklanki mleka, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 1 duża czerwona cebula, 3 łyżki oliwy, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki przyprawy gyros, 400 g zielonej fasolki szparagowej (świeżej...

Dania z drobiu

Kurczak z sezamem

Kurczak z sezamem

Kurczak w sezamie to oryginalna, jak na polskie stoły, potrawa. Tego typu specjały kojarzą się nam raczej z egzotyczną Azją. Jednak możemy czerpać od czasu do czasu z przepisów azjatyckich, aby urozmaicić naszą słowiańską kuchnię.

Dania z drobiu

Kurczak z cytryną

Kurczak z cytryną

Cytryna, nadająca potrawie z kurczaka wyrazisy charakter, jest pełna witamin, zwłaszcza A, C i z grupy B. Jest także źródłem wielu ważnych składników mineralnych.

Dania z drobiu

Nuggetsy

Nuggetsy

Nuggetsy z kurczaka to ciekawa forma przyrządzenia mięsa drobiowego. Proste, szybkie danie, które może posłużyć zarówno jako imprezowa przekąska, jak i weekendowe danie główne.

Dania z drobiu

Kurczak z rozmarynem

Kurczak z rozmarynem

Zapach rozmarynu działa na nas kojąco i odprężająco. Może więc zamiast środków na uregulowanie nastroju warto sięgnąć po przepis na kurczaka w rozmarynie? Składniki: 3 jabłka, 3 cebule, 1 główka czosnku, sól i pieprz do smaku, 3 gałązki...

Dania z drobiu

Kurczak piccata

Kurczak piccata

włoskiej, kapary wspaniale komponują się z drobiem i rybami, często stanowią składnik sosów pomidorowych, sałatek, pizzy oraz ostrzejszych potraw

Dania z drobiu

Shoarma z serem

Shoarma z serem

Jest wiele przepisów jak zrobić domową shoarmę.

Dania z drobiu

Kurczak z musztardą

Kurczak z musztardą

Musztarda to jeden ze zdrowszych dodatków, z całą pewnością lepszy od majonezu czy nawet ketchupu. To wszystko dzięki gorczycy zawartej w składzie musztardy. Pobudza ona nasz organizm do działania, przyspiesza trawienie i reguluje procesy zachodzące...

Dania z drobiu

Kurczak z kaparami

Kurczak z kaparami

Kapary są często wykorzystywane w kuchni włoskiej, zwłaszcza jako dodatek do drobiu, ryb, sosu pomidorowego, sałatek, pizzy i dań pikantnych