Wybieramy najzdrowsze pieczywo na śniadanie (WIDEO)
Pieczywo to nadal podstawa diety Polaków, chociaż pojawiają się głosy, że wcale...
Pieczywo to nadal podstawa diety Polaków, chociaż pojawiają się głosy, że wcale...
Statystyczny Polak zjada rocznie 45 kg chleba, bułek i ciastek. To dużo mniej niż kilkanaście lat temu, kiedy zjadał ponad 100...
Sól kryje się wszędzie. Według wytycznych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) nie powinniśmy spożywać więcej niż 5 g soli dziennie dostarczanej z produktów spożywczych. To górna granica, bo zalecana norma jest jeszcze mniejsza i wynosi zaledwie...
Kromka chleba z dżemem to jedno z najprostszych pomysłów na szybkie śniadanie. Połączenie dwóch produktów o dużej zawartości węglowodanów nie...
Chlebak jest miejscem, które z pozoru wydaje nam się czyste. Kiedy jednak przyjrzymy się dokładniej, okaże się, że tak nie jest...
Niepożądani goście. Regularnie sprzątasz dom, odkurzasz i robisz porządek w szafkach kuchennych, a i tak w twoim mieszkaniu pojawiają się nieproszeni goście? Owady, które chodzą po twoich podłogach i sufitach potrafią skutecznie uprzykrzyć życie...
Chleb. Chleb możemy jeść bez obaw nawet jeśli upłynął jego termin ważności. Musimy się jedynie upewnić, czy nie ma na nim śladów pleśni. **Jeśli pieczywo jest czerstwe lub wydaje nam się...
Pszenica wczoraj i dziś. Pszenica jest wszechobecna. Stanowi podstawowy produkt spożywczy we współczesnym świecie. Zawiera ją białe pieczywo, makaron, ciasta i wyroby cukiernicze. Dodawana jest również do żywności przetworzonej, sosów i zup w...
Chleb pieczony w domu jest naprawdę pyszny. Dodatkowo zawsze jesteśmy pewni jego składu. I wcale nie potrzeba żadnej maszyny, wystarczy piekarnik i trochę chęci. Inspirujące wnętrze Istnieją bardzo ciekawe kulinarne rozwiązania, które zachęcą...
Kupując pieczywo, często kierujemy się jego świeżością, zapachem i wyglądem. Następnym razem powinniśmy zwrócić również uwagę na jego wartość odżywczą, która jest uzależniona od rodzaju mąki używanej do wypieku. Czym się kierować przy wyborze...