Knedle z sosem maślano-orzechowym (WIDEO)

Knedle oraz pyzy to dania z kuchni naszych mam i babć, czyli niezapomniane smaki dzieciństwa. Tym razem w interpretacji Piotra Kucharskiego i w wytrawnej odsłonie: z mięsem i podsmażoną cebulką oraz pampuchy z curry, czyli pyzy drożdżowe gotowane na parze. Ilość mąki dodawanej do ciasta zależy od tego, jak wiele skrobi zawierają w sobie ziemniaki, których używamy. Jeśli dodamy jej za dużo, pyzy wyjdą zbyt twarde. W wersji słodkiej polecamy knedle ze śliwką w sosie maślano-orzechowym. W każdym zakątku Polski danie ma inną nazwę.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.