Maranta trzcinowata - właściwości i zastosowanie
Maranta trzcinowata – co to takiego?. Mąka pozyskiwana z korzenia maranty trzcinowatej z powodzeniem może zastąpić skrobię kukurydzianą czy ziemniaczaną. **Jest lekkostrawna i...
Maranta trzcinowata – co to takiego?. Mąka pozyskiwana z korzenia maranty trzcinowatej z powodzeniem może zastąpić skrobię kukurydzianą czy ziemniaczaną. **Jest lekkostrawna i...
Komosa ryżowa, zwana „złotem Inków” jest ceniona przez miłośników zdrowego stylu życia za swoje właściwości zdrowotne. Canihua to kuzynka komosy. Również pochodzi z Ameryki Południowej. Porasta tereny wysokogórskie. Jest niezwykle odporna na trudne...
Eksperci ostrzegają – unikanie w diecie dziecka glutenu, nawet jeśli nie cierpi ono na celiaklię lub alergię na pszenicę, może przynieść więcej zagrożeń niż korzyści. Tymczasem okazuje się...