Ciasto biszkoptowo-migdałowe (WIDEO)

Pomysł na wyśmienite i reprezentatywne ciasto. Jest ono idealne i lekkie. W cudowny sposób można zaskoczyć bliskich znajomością kuchni niemieckiej. To przełamanie stereotypów o ciężkich, tuczących potrawach niemieckich. Ciasto cioci Eryki, bo tak też zostaje nazywany deser, o którym piszemy, to biszkopt z migdałami. Przepis jest dość łatwy, a do kawy sprawdza się podobno idealnie. Oprócz ciasta w wideo zobaczymy też przepisy na koktajle z jarmużu, czy też zupę dyniowo-marchwiową. Zatem mamy więc kuchnię zdrową, szybką i ekologiczną. Przepisami na wymienione potrawy podzielili się dwaj niemieccy dziennikarze: Leo Walotek-Scheidegger i Martin Pape.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.