Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Szczepienia czy na pewno bezpieczne?
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 22-12-09, 10:26   #34 (permalink)
Anulka
Mistrz

Anulka's Avatar

Jedynie człowiek szczęśliwy może promieniować szczęściem wokół

Miejscowość: Warszawa
Nastrój:
6 170 podziękowań w 3 744 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika Anulka
Wyślij wiadomość przez Skype™ do Anulka
Domyślnie

a kto badał dziecko na tyle dokładnie by powiązać szczepienie z alergią? Byłas w jakims instytucie? Jakiś lekarz prowadził badania?
Gdzie publikowane są wyniki badań na temat wywoływania autyzmu przez mmr?
Znasz takie publikacje podpisane przez profesorów prowadzących wieloletnie badania? Bo ja nie. Być może jest tak, że szczepionka MMR może przyspieszyć unaocznienie autyzmu, ale na Boga nie może go powodować. Autyzm to mechaniczne uszkodzenia w mózgu, a nie coś co może być spowodowane stresem, szczepionką lub czymkolwiek co tylko wymyslą rodzice.

Pisze się o powikłaniach poszczepiennych bo o tym najprościej. A co o powikłaniach po ospie? A odrze? Chorowałam na obie choroby jako nastolatka i najgorszemu wrogowi nie życzę. Widzę jak choruja dzieci na ospę, które były wcześniej szczepione. Ta choroba po nich spływa, a ja myślałam, że umrę. A co ze świnką? Chłopcy stają się bezpłodni w sytuacji, gdy choroba jest zaniedbana. Można dostać zapalenia mózgu. O tym się nie pisze bo po co? Lepiej napisać o 1 % przypadków powikłań poszczepiennych niż o 30 % przypadkach, w których choroba pozostawia poważne ślady w organizmie.

Nie lubię dyskutować na temat szczepić czy nie szczepić, bo każdy ma prawo do własnego zdania, ale nie lubię, gdy mówi się o czymś dla samego mówienia nie opierając tego na konkretnych badaniach. A tak właśnie robią przeciwnicy szczepień. Wysyłają linki do wywiadów i innych różnych publikacji nie opartych na żadnych naukowych tezach.

Anulka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry