Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Szczepienia czy na pewno bezpieczne?
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 19-12-09, 18:22   #26 (permalink)
Lena2
Osesek

1 podziękowanie w 1 poście
Domyślnie

statystyki trzeba umiec czytac :) Ja mialam wprawdzie statystyke i chociaz nie jestem statystykiem wiem ze to co przeczytalam to tylko jedna strone pokazuje. I co do szczepien to mam moje zdanie. Ile dzieci umiera bo nie ma szczepianki ? A tego sie nie da powiedziec bo szczepionki sa dla wszystkich dostepne. A w krajach trzeciego swiata nikt nie prowadzi statystyk ale wie sie jakie straszne ilosci dzieci na np. Tezec umiera i nie przezyje swego Roczka. Mozna by bylo sobie posluchac od starszych jak dzieci jedno po drugim w rodzinie umieraly na dla nas nie grozine chorby. A dlaczego nie grozine? W wiekszosci bo sie jest zaszczepionym. I te chorobska nie grasuja nie mutuja sie itd. Na zachodzie nie musisz szczepic dziecka jezeli nie wyarazisz zgody. Czy to takie dobre ? Im wiecej ludzi nie szczepi sie tym bardziej sie te choby rozprzeszczeniaja. Zaczynaja miec duze problemy. Nie szczepcie dziecka pujdzie zarazi sie od nastepnego nieszczepionego w szkole po latach i moze przezyje zalezy jak je pokreci. I wtedy bedziecie zyc w przyjazini z natura a ona jak piekna tak straszna moze byc.
Sa zeczy kture mozna unikac. Ale potem trzeba ze swoja decyzja zyc. Ja wiem ze moje dziecko ma wieksze szanse szczepione tym bardziej ze mieszkam na za granica i moze ono sie zarazic bo tu duzo nie szczepi taka tu moda.
Ja znam pielegniarke ktura nie szczepi dziecka bo spekuluje ze inni szczepia dzieci. To jest ok?
lena
Lena2 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry