Drogie mamusie :)
Pozwalam sobie na moją ocenę wózków. To moja druga ciąża, i za każdym razem gdy dowiedziałam się o nadchodzącym Maleństwie zaczęłam wariować, sprawdzać wszystkie wózki dostepne w mniejszych i większych sklepach. Oczywiście każda opinia zamieszczana tu będzie mniej lub bardziej subiektywna, gdyż każdy ma inny gust, inne priorytety i inne oczekiwania. Na początku moich wycieczek po sklepach strasznie napaliłam się na Teutonię Mistral. Chciałam duże koła wygodne na nierównościach, skrętne przednie koła żeby łatwo się prowadził. Ale komplet z fotelikiem samochodowym kosztuje około 3 tys. zł. I wtedy trafiłam na mały sklepik, który jest dystrybutorem firmy Jedo. Moim zdaniem - czytając wypowiedzi moich poprzedniczek, aby połączyć funkcjonalność i komfort z dobrą ceną i w miarę niską wagą - to idealny wybór.
gosieg1 wybrała model Bartatina, ja skusiłabym się na Fyn 4DS. Cału komplet z fotelikiem to koszt około 1500 zł, więc chyba jest różnica?? :) Wśród modeli Jedo każdy znajdzie coś dla siebie - są 3 i 4 kołowce, są różne rodzaje gondoli do wyboru, i mają ponad 100 wersji kolorystycznych. Wózek naprawdę super wykonany, szczególy dopracowane, a waga spacerówki to jedynie 12 kg.
|