Wiecie wlasciwie powiklan poszczepiennych jest multum. Wystarczy w googlach wpisac powiklania po sczczepieniu i mozna poczytac naprawde tragiczne historie rodzicow i ich oklaeczonych maluszkow. Jedno dziecko bedzie mialo goraczke inne czerwone miejsce po wkluciu, alergie, inne wstrzas a jeszcze inne po prostu umrze...niech wami nikt nie mowi ze goraczka i sennosc albo niesutajacy placz dziecka po szczepieniu to Normalne! Bo to nie jest normalne to powiklanie mniejze lub wieksze!
Najgorsze jest to ze lekarze maja dzialy z dodatkowych szczepionek i platych, zobaczcie jak ochoczo namawiaja na szczepionki skojarzone na pneumokoki i meningokoki i wiele innych. Oni po prostu za to dostaja kase !
Malo tego nikt doklanie nie bada dziecka przed szczepieniem, czy wiecie ze w 15 mies obowiazkow sczzepi sie dzieci MMR (swinka odra rozyczka) i tam w ulotce jako pierwsze jest przeciwskazanie zeby nie sczzepic dziecka uczulonego na jajko kurze! Czy was sie kiedys o to zapytal przed sczzepieniem? Bo mnie nikt, moja corcia po MMR ma totalnei problemy ze skora no masakra...Ale trzeba byc wnikliwie upierdliwym zeby dostac przed szczepieniem ulotke i ja przeczytac oczywiscie ;)
Ostatnio edytowane przez Fifi : 23-11-09 o 10:22.
|