Tak czytam i jakby ktos mojego syna opisywal- no moze sprzed paru miesiecy, nigdy nie bylo tak zeby szedl na spacerze za raczke, usiadl na laweczce i posiedzial popatrzyl co sie dzieje, tylko w biegu- a zmnie zazdrosc brala jak patrzylam na mamy maluchow ktore ida z dziecmi za raczke lub wlasnie siedza spokojnie na lawce i opowiadaja dziecku co widac :)
Spacre polegal na tym ze ja w jedna strone a on w druga i to byla chwila i juz go nie bylo, ale ostatnio powiedzialam nie ile mozna biegac za dzieckiem- ludzie patrza na mnie jak na wyrodna mame i za kazdym razem mowilam mu ze ma byc grzeczny a jak bedzie uciekal to mama wezmie go pod pache i pojdzie do domu na poczatku nic z tego sobie nie robil dalej uciekal wiec ja go na rece i do domu,nie nowie ze jest idealnie ale coraz czesciej chodzi za raczke (co dla mojego M jest szokiem bo myslal ze on juz nigdy sie tego nie nauczy), owszem ma swoje humorki i czasem jeszcze mnie testuje wtedy zostawiam go tam gdzie jest i mowie ze mama sobie idzie a ty zostan najpierw kladzie sie na ziemi (doslownie- ludzie nadal na mnie patrza jak na wredna mame) ale za chwile jak widzi ze ja nie czekam tylko ide dalej biegnie do mnie. Dzis np. bylam z nim i dziecmi siostry na dosc dlugim spacerze i cala droge pokonal na wlasnych nozkach idac za raczke ze mna i na zmiane raz z Domcia a raz z Krystianem, nawet sparwdzal czy ktos mu ustapi ale nic to nie dalo i szybko podbiegala do nas a po takim spacerku w domu zasnal od razu- bez proszenia :) ja wiem ze to jeszcze nie jest to ale widze ze sa jakies postepy, dziecko sie wybiegalo, naspacerowalo przez ponad godzinke i ze zmeczenia nie mialo sily na ucieczki i marudzenie w domu.
Zycze wam aby i u was zaczelo sie cos dziac a sobie zeby postepy byly coraz bardziej widoczne.
A wlasnie powiedzcie mi jak to jest z waszymi maluchami w sklepach- czy tez same chca chodzic- mojego nie da sie wlozyc do wozka no chyba ze sciagne z polki jakas ciekawa rzecz i mu dam a po pewnym czasie ta odkladam daje mu nowa (nie zawsze to dziala ale moze wy macie na to jakies sposoby bede wdzieczna za podpowiedz)