Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Leworęczność a nauka pisania - proszę o pomoc specjalistów i doświadczonych
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08-11-09, 13:33   #1 (permalink)
Nikusia
Pierwsze kroki

Nikusia's Avatar

musi się udac !!!

Nastrój:
37 podziękowań w 30 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika Nikusia
Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do Nikusia
Exclamation Leworęczność a nauka pisania - proszę o pomoc specjalistów i doświadczonych

Witam ..

Mam syna 7 lat - jest leworęczny i nie ma z tym problemu .. ale niestety pani w szkole każe mu pisac literki wg znaczników czyli wg strzałek jak pokazuje instrukcja ..
on je pisze odwrotnie i pisze wtedy łądniej i szybciej a pani uparła się i praktycznie skrzyczała mnie jak jej powiedziałam ze mu na to pozwalam gdyz zauważam że jest mu tak i łatwiej i poprostu lepiej to wygląda jak juz jest napisane ..

No i szukam po róznych portalach dla leworcznych i wogóle ale nie znajduję niczego niestety .. są instrukcje i porady na temat tego jak ma siedzieć jak trzymać pióro czy ołówek i jak ułożyc zeszyt ale nie pisze niestety nic o kierunku pisania literek i metodzie na to nie napisano ..
Wg mnie i moich obserwacji uważam jako mama - że nie powinno się tego narzucać - osobiście uczyłam się przez 2 lata kaligrafii i ładnego pisma dlatego tym bardziej nie uważam żeby to musiało miec tak sztywne zasady .. chyba chodzi tu raczej o to żeby dziecku było łątwiej .. no nie wiem .. ja się nie zgadzam z opinią pani wychowawczyni i potrzebuję na to opinii specjalisty .. proszę o pomoc - pozdrawiam Monika

Nikusia is offline   Do góry