Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - nauka szybkiego czytania
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08-10-09, 13:12   #7 (permalink)
kwiaciarka
Mistrz

kwiaciarka's Avatar

hmmm

Miejscowość: pod szczecinem
Nastrój:
2 555 podziękowań w 2 043 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika kwiaciarka
Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do kwiaciarka
Domyślnie

Pani Iwono.
Owszem wychowawczyni Kuby nie ma swoich dzieci. Ogólnie to Ona mi się podoba jako nauczyciel, nie mam do Niej zastrzeżeń, sobie tak myślę, że nie ma mnie na lekcjach i nie wiem co to znaczy jak taki "wierciuch" przeszkadza swoim gadulstwem, dlatego też synowi wkładamy do głowy aby panował nad sobą . Z wychowawczynią też rozmawiam, aby troszkę indywidualniej traktowała dzieci, bo nie każde jest takiego samego temperamentu i takie dziecko jak Kuba musi dużo ciężej pracować aby uzyskać ten kartonik na koniec dnia, niż dziecko z natury spokojne i ciche. Mowi, że rozumie i stara się być sprawiedliwa.
Pani Iwono, za Pani radą Kuba dostał do szkoły czysty zeszyt, kolorowe długopisy i odpukać od poniedziałku przynosi kartoniki codziennie :) Wczoraj na ostatniej lekcji , gdy skończył już ćwiczenia w książce, a inne dzieci jeszcze robiły, Kuba wyjął domowniczek i zrobił całe zadanie domowe . W domu sprawdziłam, dobrze zrobił :) miał więc luźniejsze popołudnie .
Dostaliśy też kartę oceny Kuby za miesiąc wrzesień . Spostrzeżenia nauczycielki były takie, że Jakub często zapominał o zasadzie, że na lekcji się nie rozmawia, jednak wychowawczyni widziała , że bardzo stara się zapanować nad swoimi emocjami i końcówka września była bardzo dobra. Napisała także, że jeśli kuba będzie dalej tak pracował to w efekcie czeka na Niego nagroda w postaci odznaki wzorowego ucznia. Jesteśmy więc na dobrej drodze. Troszke zastanawiające dla mnie jest jednak, że nagroda czeka na ucznia za wzorowe zachowanie, a za wzorową naukę nie.

Serdecznie dziękuję za pomocne rady.
Pozdrawiam
Agnieszka

kwiaciarka is offline   Do góry