Indywidualistka
Droga Pani Joasiu!!!
Chciałabym zasięgnąć Pani rady w sprawie mojej 6 letniej córki. Moja Alicja jest dzieckiem bardzo żywym i roztrzepanym. Bez trudu odnalazła się w nowej szkole( od września zaczęła uczęszczać do kl. O) nauka i zabawa sprawia jej wiele radości, lubi poznawać nowe rzeczy i jest ciekawa świata, wiele rzeczy ją interesuje. Jednak po rozmowie z Panią wychowawczynią zaczęło mnie martwić jakie będą w przyszłości jej relacje z koleżankami i kolegami. Wg. wychowawczyni Ala jest straszną indywidualistką i zawsze chce robić wszystko po swojemu, a jeżeli coś jej się nie uda, albo nie jest po jej myśli od razu wpada w histerię i płacze. Poza tym mimo, iż jest towarzyska i lubi zabawy z dziećmi to więcej czasu spędza sama się bawiąc, chodzi cały czas i buja w obłokach, opowiada sobie różne historyjki. Ma jakąś tam koleżankę w szkole, ale jakoś nie zależy jej specjalnie na tym ,żeby bawić się z innymi dziećmi. Poza tym nie słucha się kiedy mówi się do niej, trzeba jej powtarzać kilka razy polecenia, ciągle jest ostatnia bo zawsze musi coś dokończyć.
Proszę o kilka wskazówek jak mam postępować z moim trudnym, ciekawym świata uparciuchem.
Z góry dziękuję.
|