Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Majowe słoneczka 2009
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 17-09-09, 17:56   #56521 (permalink)
gunia43
Mistrz

gunia43's Avatar

Maksik - maly odkrywca :-)

Miejscowość: Niemcy
Nastrój:
4 403 podziękowań w 3 848 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika gunia43
Domyślnie

Cytat:
Kamidianka napisała Zobacz post
Cytat:
gunia43 napisała Zobacz post
Nadrobila ze wczoraj i dzisiaj wiec spadam.
Daffodil - zapominiaalm napisac, ze piekny awek masz. Zreszta jak zwykle No a zeby to chyba jednak nie sa bo moj smyk ma za dobry humor. Tylko dlaczego tak kweka straszliwie. Oszalec mozna od tego
Ja ide pobyc Hausfrau. Musze ogarnac i za obiad sie zabieram. Dzisiaj tez makaron tylko tagliatelle z szynka i smietana a do tego znow ruccola!!!! Ta rocolla to uszami nam chyba wyjdzie. NO ale droga i duze opakowanie to bedziemy jesc az zjemy
Guniu jak będziesz tak serwować daniami, to ciągle się będę powtarzać i prosić o przepisy :) Poproszę o przepis i na sałatkę, i danie główne
Kamidianka - Prosze bardzo. Ja na sobote planuje risotto zrobic po raz pierwszy taie jak Elwira podala.
Ja biore poza tym czesto z netu przepisy i tym razem tez tak jest. A jak czegos nie mam to nie daje i tyle np. szalwii a zamiast boczku daje czasem szynke. Wychodzi super!!!! NO i 15 minut moze trwa przxygotownie lacznie z gotowaniem makaronu.
Tagliatelle w śmietanie z boczkiem | e-spaghetti.pl - Kuchnia włoska

A co do salatki z rukoli to najwaznijeszy jest dressing a reszta wedlug upodobania. Ja dodaje do rukoli najczesciej pomidorki koktailowe i pokrojona w kosteczke mozarelle. Z awokado tez jest super. A oto przepis na dressing (wzielam go z niemieckiej gazety) - dla mnie bomba:
2 lyzki stolowe oliwy z oliwek
6 lyzek octu Balsamico ciemnego
2 lyzki miodu
1 lyzka musztardy
sol, pieprz swiezo zmielony

Skladniki wiadomo zmieszac i zostawic, zeby sie przegryzly na chwilke.
W wersji oryginalnej, i bardziej skomplikowanej smazy sie jeszcze pieczarki (ok. 4-6 sztuk ) na oliwie az puszcza sok i to miesza z dressingiem. My go uwielbiamy.
Kamidianka (17-09-09)