Cytat:
krlnk napisała
Wiecie co , jakie macie zdanie o żłobkach?
Ja bym w życiu dziecka nie oddała do żłobka - do przedszkola a i owszem coby miało jakiś kontakt z dziećmi ale żłobek?
Tymbardziej nie wiem tu był ten link? co sobie wszystkie panie poszły do domu i pozamykały w żłobku dziecko? dobrze ze sobie spało matka narobiła rabanu policja i w ogóle i jakimś cudem znaleźli je w złobku!!!! pozamykane w jakimś pokoju :/
Ja to sie bałabym po 1. ze dziecko mi nie powie CO JEST NIE TAK - a wiadomo jacy ludzie teraz są dopuszczani do pracy z dziećmi - a nie wszystko sie wytłumaczy - można zwalać na to ze zmiana, ze inne otoczenie a tu sie coś poważnego dzieje i co? przedszkolak już coś powie wiecej :/ - po drugie 1 pani na ile dzieci? i co jak kilkoro dzieci potrzebuje jej naraz?
Jakie macie zdanie o żłobkach?
Jeszcze modne ostatnio podobno bo w sumie sie ani razu z tym nie spotkałam - ze matka przyjmuje drugie dziecko w podobnym wieku i opiekuje sie 2 ma ( jedna zarabia i druga zarabia) - ale wiadomo amtka zawsze najpierw do swojego it eż ryzyko :P ehhh
|
Szczerze mówiąc jak bym miała pracę( jakby mi przedłużyli umowę) i musiała do niej wrócić to nie miałabym innego wyjścia tylko oddać niuńka do żłobka. O tyle jestem w lepszej sytuacji ,że mojej dobrej koleżanki mama tam pracuje to bym była spokojniejsza.
Chyba bym wolała żłobek od jakiejś opiekunki której nie znam i nie wiedziałabym co w domu z dzieckim zrobi. Oczywiście jakbym miała kogoś zaufanego ( rodzina , przyjaciele) to nie zastąpiona by była ich opieka:)