Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - ząbkowanie,trzydniówka,jelitówka-równocześnie
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 23-07-09, 18:16   #1 (permalink)
justyna29
Pierwsze kroki

justyna29's Avatar

kamil ur 09.02

Nastrój:
164 podziękowań w 91 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika justyna29
Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do justyna29
Domyślnie ząbkowanie,trzydniówka,jelitówka-równocześnie

witam

mój synek ma 5.5 miesiąca od poniedziałku ma gorączke.na początku było 37.4 temperatury w nocy temperatura podskoczyła do 38.8 stopni podałam mu nurofen temperatura się obniżyła we wtorek poszłam do lekarza,lekarka stwierdziła że to ząbkowanie kazała podawać tylko nurofen.w środe popołudniu dostał czerwoną wysypkę a gorączka znikła więc znowu pobiegłam szybko do lekarza no i lekarka stwierdziła że to wirus "trzydniówka" spowodowany ząbkowaniem i kazała dalej podawać tylko nurofen jeśli pojawi się gorączka.mój syneczke był ju7ż bardzo osłabiony niechciał jeść,spać ciągle tylko płakał i chciałbyć blisko mnie.noc z środy na czwartek była koszmarna mały ciągle płakał i się prężył nie umiał spać a ja byłam bezsilna nie miał w tym czasie gorączki.dzisiaj rano dostał gorączke 36.9 stopni a do południa gorączka podskoczyła do 38.4 stopni i doszła do tego biegunka więc szybko pobigłam do lekarki zapytać się o co w tym wszystkim chodzi bo ja już nie mam sily jak mam pomóc mojemu maluchowi.lekarka stwierdziła że mały przechodzi ząbkowanie,trzydniówkę i jelitówkę jednocześnie no i przepisała nam czopki viburcol i LacidoBaby oraz smekte.
mam nadzieje że jutro nie będe musiała biegnąć do lekarza i że wszystko wróci do normy bo jesteśmy wykonczeni

czy któraś z dziewczyn miała podobną sytuacje z swoim maluszkiem?

pozdrawiam