Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Kwietniowe Mamulce 2009
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 16-07-09, 11:32   #8200 (permalink)
eva78
Raczkujący

eva78's Avatar

Miejscowość: Szwecja
Nastrój:
41 podziękowań w 21 postach
Domyślnie

witajcie wszystkie zatroskane i kochajace maulki!

My po szczepieniu brrr.Plakala malenka co niemiara i w rezultacie tego po powrocie do domku cycus i czopek uspakajajacy poszedl w ruch. Efekt - Victoria smacznie spi i mam nadzieje,ze bedzie spala tak dlugo, ze az zapomni co jej panie w przychodni zrobily...
Pierwszy raz poplynely prawdziwe lzy u mojego kruszka malego.

No i tak .. Jak tylko weszlam do poczekalni to przezykam szok i stresa dostalam megga uzego bo okazalo sie ,ze wszystkie tam obecne maluchy to 3miesieczniaki +/- 2 tyg no i kazdy jeden byl taki tlusty,ze hej. Moja perelka to prawdziwy kruszek byl przy nich.
Ze strachem na twarzy nastapilo wazenie i mierzenie. Waga 6160g , dlugosc 62 cm. Po zamieszczeniu na siatkach cetylowych jest akurat po srodeczku. Wiec odetchnelam z ulga chociaz w porownaniu do wagi jaka miala wczesniej to duzo slabiej przybiera... pewnie jest to efekt skazy bialkowej...
I znow pytam teraz juz 3 go lekarza czy prowokowac czy unikac alergena i znow inna odpowiedz, teraz kaza unikac ehhhh pogubic sie mozna chociaz zawsze unikalam to kusilo mnie od czsu do czasu by sprobowac szklaneczke mleczka ywpic ....
No ale coz DIETY CIAG DALSZY.. nie mowiac o wprowadzaniu pokarmow stalych. My musimy cycusic az do 6 mca. Ach zazdroszcze wam laseczki tych kaszek i kleikow :(. Ale nawazniejsze by moja ksiezniczka w koncu z tego wyrosla. Ja bym chetnie od niej ta alergie przejela,zeby tylko ona byla zdrowiusienka...

AA na stronie Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka wykres stworzylam i go zamieszczam. Fajna sprawa do kontroli wagi i wzrostu.

milego dzionka zycze pa

eva78 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry