Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Kwietniowe Mamulce 2009
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 16-07-09, 09:52   #8193 (permalink)
miranda33
Mistrz

miranda33's Avatar

Kocham jak szalona :D

Miejscowość: Płock
Nastrój:
10 382 podziękowań w 4 912 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika miranda33
Domyślnie

Cytat:
sylwia77 napisała Zobacz post
Witam sie porannie,
rany jaki u nas upal! Bedziemy siedziec w domu, bo az strach wyjsc na dwor.
Wrocilismy wlasnie z usg bioderek. Wsio ok. Ortopeda powiedzial, ze Mlodego spalszczona glowka wroci do normy, ze wszystkie niemowlaki maja splaszczone lebki. Hm.
Odwiedzilam tez na chwilke tesco, bo tam kupuje pajace do spania dla Maksa. Swoja droga polecam, za 18 zlotyc kupila trojpak, pajace sa dobrej jakosci, bo juz nie raz je kupowalam - na wyprawke i potem 0-3, teraz juz czas na pajace 3 - 6 miesiecy ;-)
Byly tez fajne butki, sandalki za 8 zeta dla dziewczynek, slodkie :)

Malinka, Aga
- tak sobie mysle, ze nie macie czym sie martwic, duzo Wasze dziewczynki jedza. Moj Wielkolud zjada 4 razy butle po 150 ml czyli zjada 600. 800 w zyciu by nie wciagnal, a na jego apetyt nie narzekam. Mysle, ze te wielkosci 800 ml to jakas abstrakcja, za duzo tego. Chyba, ze to dotyczy mleka matki, to bym sie zgodzila. Moje mleko w wiekszej ilosci zjadal. Potrafil wciagnac odciagniete mleko 200 ml i po dwoch godiznach byl znow glodny.

Mirando - powiedz mi jaki schemta wprowadzania jedzonka stosujesz? Tzn wiadomo, zupka raz dziennie, deserek... ale kaszka tez? Bo jak czytam w necie to chyba kaszka/kleik to od skonczonego 5 miesiaca? I jaka Miloszkowi podajesz kaszke? Lyzeczka, taka gesta, czy poprostu zageszczasz troche mleko? Ile razy dziennie?
Hejka Dziewczynki!!!

Sylwuś, my zaczęliśmy od kleiku ryżowego. Najpierw raz dziennie dodawałam jedną miarkę (z mleka bebiko) do butelki i powoli zwiększałam dawkę. Po ok 4 dniach zaczęłam w taki sam sposób podawać kaszkę bananową. Kleik i kaszę mama z Bobovity i one są po 4-tym miesiącu, ale ja zaczęłam wprowadzać gdy Miłoszek miał niecałe 3 i pół miesiąca. Teraz dostaje kaszę z butli. Jeszcze nie podawałam takiej gęstej łyżeczką. Miłoszek teraz dwa razy dziennie dostaje samo mleko, raz dziennie zupkę, a pozostałe karmienia to kasza.

Pozdrówka Mamulki i miłego dzionka!!!

miranda33 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry
Podziękowania dla miranda33 za ten post przesyłają:
sylwia77 (16-07-09)
Parenting wspiera: