Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Mleko i tylko mleko
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 09-07-09, 12:17   #14 (permalink)
dorotea72
Sprinter

dorotea72's Avatar

spać, spać, spać...

Miejscowość: Ustka
Nastrój:
962 podziękowań w 663 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika dorotea72
Wyślij wiadomość przez Skype™ do dorotea72 Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do dorotea72
Domyślnie Lena witaj

może jestem nieqmata ale z twojego postu zrozumiałam, że córeczka twojej siostry umiała pić z kubeczka wszystko oprócz mleka. więc po dwóch latach karmienia piersią matka nauczyła ją pić mleko z butelki ze smoczkiem.
czy uważasz że cel w tym wypadku był ważniejszy od środka jaki zastosowała twoja siostra? możesz mnie posądzić że podchodzę do sprawy książkowo i zawzięcie trzymam się swojego zdania, to że wiele osób uczy w późnym wieku picia dziecka z butelki nie jest dla mnie wystarczającym argumentem że nie było innego wyjścia.
tak jak napisałam dokarmiam mojego syna sztucznym mlekiem od 3 miesiąca, po wielu próbach odmawiania picia mleka z kubeczka nawet przez myśl mi nie przeszło żeby wciskać mu na siłę butelkę ze smoczkiem. zrobiłam to właśnie dla własnej wygody żeby nie musieć potem dziecka oduczać, natomiast wyliczyłam ile mniej więcej powinien go dostać i dosypuję mleko do stałych posiłków. nie twierdzę że jestem nieomylna bo popełniłam ich mnóstwo jak każdy początkujący rodzic ale umiem przyznać się do własnego błędu
nie twierdzę też że opieka nad dzieckiem i wychowanie jest proste jednak czasami warto przemyśleć decyzje pod kątem przyszłości
pozdrawiam

28.04.2007 12 tgc[*]
11.05.2005 26 tgc[*]

Ostatnio edytowane przez dorotea72 : 09-07-09 o 12:21.
dorotea72 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry