Kasiu ja miałam identycznie z moją córeczką... dokładnie jak opisujesz... też miałam biegunkę i malutka płakała ...
Kolki jej się skończyły jak minęły 3 miesiące... Espumisan jest jednym z droższych leków na kolkę.... w dodatku mało jest w min substancji czynnej.... Proponowałabym Ci Bobotic, jest o połowę tańszy a stężenie ma większe (nie zrobi to dziecku krzywdy bo lek się nie wchłania). Mojej córci najbardziej pomógł. Esputicon , drugi z proponowanych przez lekarzy jest mało wydajny... Możesz sama popróbować co Twojej dzidzi bedzie najlepiej odpowiadało. Nie bój się, żaden z leków na kolkę działający na zasadzie rozbijania pęchęrzyków gazów w jelitkach nie wchłania się do organizmu maluszka a jego nadmiar jest wydalany.
A.... i staraj jej się robić przerwy w karmieniu ok 2 godzin od podania persi... nawet jak nie doje. Kiedy boli maluszka brzuszek jego naturalną reakcją bedzie szukanie piersi (poczucie bezpieczeństwa), niestety wtedy dopełnia sobie już bolący brzuszek i "odpada" od piersi z płaczem. Przytul maluszka do piersi a do buźki włóż mu smoczka...
Moja mała w rekordach płakała od 18:00 do 6:00 to była pamiętna noc. Jak zaczełam się zachowywać jak Ci wyżej napisałam to płakała coraz mniej. Zwróć też uwagę na dietę... u mnie np. byłam cały czas na gotowanym mięsku , żadnych smażonek itp. też to pomogło. ŻADNYCH CZEKOLAD (kakao).
Ostatnio edytowane przez Maget : 09-07-09 o 08:29.
|