Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Mamusie z Listopada 2007
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 09-02-08, 10:36   #17 (permalink)
Regina
Sprinter

Miejscowość: Warszawa
Nastrój:
131 podziękowań w 122 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika Regina
Domyślnie

Co do główki, to może zrób tak jak się robi przy ciemieniuszce. Ja, co prawda nie mam w tym zakresie doświadczenia, bo nie mam tego problemu, ale wiem, co powinno się zrobić. Na jakąś 1-1,5 godziny przed kąpielą nasmaruj jej główkę oliwką i załóż czapeczkę. Potem dokładnie umyj i wyczesz łebek. Myślę, że taki numer nie zaszkodzi, a pomóc może. Są maści na ciemieniuchę (Ziajki i Skarb Matki), ale jak nie wiesz, czy to to, to może zacznij od takiej zwykłej oliwki. A co do smoczka, to mój Michaś jest ewenementem, bo dla niego to w zasadzie smoczek mógłby nie istnieć. Czasem go chce do usypiania. Najczęściej ma go w buzi podczas spaceru, ale i tak szybko wypluwa. Zaczynaliśmy od Aventu, ale kształt mają beznadziejny i ciągle mu wypadał. Za radą koleżanki kupiłam Chicco, cały kauczukowy. Ma taki normalny anatomiczny kształt. Na razie jesteśmy przy rozmiarze 0+, ale za tydzień kupię 4+.