Witam,
no właśnie z tym żywieniem dzieci zawsze jest masa nieporozumień i mitów, a większość mam ma kłopot w znalezieniu rzetelnego źródła informacji - sama tak miałam, stąd moje dogłębne poszukiwania w wielu książkach, warsztatach oraz konsultacjach z lekarkami czy dietetyczką- potrzebowałam dogłębnie zrozumieć o co chodzi :)
Dla przypomnienia: dzieci potrzebują najwięcej
węglowodanów (paliwko), których najlepszym źródłem są pełnoziarniste zboża, sporo
białek (do budowy ciała), których dobrym źródłem są rośliny strączkowe, amarantus, quinoa, pestki sezamu i lnu, glony oraz
nienasyconych kwasów tłuszczowych (ważne dla układu nerwowego, a wiele hormonów i witamin wymaga obecności tłuszczów), których najlepszym źródłem jest olej zimnotłoczony (np lniany) oraz pestki. A poza tym
witaminy i minerały :)
Mleka zbożowe można przechowywać tylko kilka dni w lodówce.
Jeśli chodzi o uczestnictwo w warsztatach, to jeśli uda się Pani zorganizować grupę mam, mogę przyjechać do Was (w weekend) - wtedy cenę ustalam indywidualnie z grupą mam! Poza tym niebawem będzie możliwość odbycia kursu on-line (zaocznie :) - szczegóły będą na mojej stronie
Mamowanie
A udział w warsztatach kosztuje różnie (ok 75-90 zł)- w zależności od tego, gdzie je prowadzę i jaką mam umowę z danym miejscem. W cenę warsztatu zawsze wliczony jest specjalnie opracowany skrypt i możliwość jednej konsultacji mailowej (indywidualnej) po warsztacie. Zależy mi na tym, żeby cena była dostępna dla większości mam.
Pozdrawiam serdecznie