pumacreate witaj i pisz z nami jak najwiecej !! super ze zadnych dolegliwosci, a tylozgieciem sie nie przejmuj to niejest problem, np moja bratowa rodzila i bezproblemu !!!
Agnieszka - ciaz zagrozona troce z mojej winy, bo w 6 miesiacu bralismy slub wesele na calego, potem sama sprzatalam z mezem i tesciowa sale - czego teraz zaluje, a potem pojechalismy nad morze i troche szalam latarnia morska itd, jak wrocilam okazalo sie ze szyjka bardzo skrocona i jeszcze troche ... to moglam urodzic a to byl 27-28 tydzien, wiec kazano mi lezec, urodzilam w 37 tyg -przedwczesne pekniecie wod, rodzilam 12 godz, bo skurczy brak a oxytocyne dali mi po 6 godz. dopiero, do tego wszystkiego Wera urodzila sie z zapaleniem płóc i 9 dni lezalysmy w szpitalu potem bylo juz oki
- jezeli chodzi o cieplote ciala to i w 1 ciazy bylo ciagle zimno i teraz tez, wiec mysle ze to normalne
- jezeli chodzi o ruch dzidzi ( zaraz poszukam wypowiedz eksperta wam ) ale przy 1 ciazy ruchy czuc najwczesniej okolo 19-20 tyg. w przypadku wieloródek, okolo 17-18 , wczesniej sa to ruchy w jelitach czasami tak odczuwalne
Od kiedy ruchy dziecka?
mmadzia nastepnym razem mow lekarzowi zeby ci pokazal wszystko, mi tak raz lekarz zrobil i do tego odpowiedzial mi po moim wlasnie takim zapytaniu ze na razie i tak nic niezobacze a to byl 13 - 14 tydzien, wiecej do niego nieposzlam
a jezeli o kremy to kazdy ma inne cialo i inne kremy na niego dzialaja lub nie, jedni maja rozstepy i cellulit inni nie, ja mam predyspozycje i powiem wam tak stosowalam przerozne kosmetyki balsamy oliwki itd do 8 miesiaca na brzuchu nie mialam nic, stosowalam od 6 miesiac mustelle i myslalam ze jest super az w 8 miesiacu dostalam takich rozstepow na brzuchu ze do tej pory na niego niepatrze bo odrazu placze!!!! mam jeden obok drugiego na calym brzuchu...i chyba po 2 ciazy wiecej juz niemoge miec bo niema gdzie juz