Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Pekajace piety
Wątek: Pekajace piety
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 10-02-09, 23:04   #2 (permalink)
agan5
Ekspert - manicure / pedicure / tipsy

agan5's Avatar

Miejscowość: Warszawa
Nastrój:
3 podziękowań w 3 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika agan5
Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do agan5
Domyślnie

[quote=inka_80;401278]Mam problem z pekajacymi pietami juz sama nie wiem jak o nie dbac
Codziennie staram sie usowac martwy naskorek i urzywac kremu ale to mi nic nie daje pozatym lubie chodzic na bosso a to tez nie sprzyja gojeniu
Co moge zrobic jak dbac o takie piety?[/QUOTE
Najczęstszym i najwczesniejszym objawem ,który pokazuje ,że cos sie dzieje z naszymi stopami jest sucha skóra.Do codziennej pielęgnacji takich stóp polecam Ci stosowanie preparatów które nawilżaja i dostarczają lipidów ,bez których bariera naskórkowa nie może poprawnie funkcjonować.
Na poczatek kąpiel stópek z dodatkiem soli z wyciagiem z sosny lub lawendy która zmiekcza naskórek.Zrogowaciały naskórek mozemy usunąc za pomocą pŁynu zmiekczającego(roztwór alkaliczny do zmiękczania naskórka).Smarujemy miejsca zrogowaciaŁe tym preparatem a następne scieramy.Potem stosujemy maskę przy suchej skórze dobrze jest użyc maści gdyz zawieraja one naturalne olejki eteryczne,pantenol,bisabolol,wysokiej jakosci tŁuszcze.Ważne jest aby stopy zawinąc w folię i okryć ręcznikiem lub kocem.Na koniec jak maśc się wchłonie możemy na zakończenie posmarowac stopy kremem silnie nawilżającym,kremy te wyrównują niedobór wody i lipidówi zawieraja mocznik..Polecam tez produkty z ceramidami(mocznik i gliceryna wiążą wodę,ceramidy chronią przed utrata wody,olejek z awokado zapobiegawysychaniu skóry,ekstrakt z aweny koi skórę,łagodzi zapalenia i poprawia jedrnośc skóry.