Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Sierpień 2008
Wątek: Sierpień 2008
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05-01-08, 22:41   #9 (permalink)
Piotrusia Panna
Raczkujący

Piotrusia Panna's Avatar

Miejscowość: Kraków
Nastrój:
4 podziękowań w 4 postach
Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do Piotrusia Panna
Domyślnie

Witaj, Renatko :)
Ja mam termin na 3 sierpnia, trudno mi tydz. ciąży wyliczyć bo podobno nie liczy się od momentu zapłodnienia (ble, obrzydliwe określenie...) tylko wcześniej. Więc polegam na suwaczku. Też będę miała nieplanowane maleństwo- nie "wpadka" bo to szczęśćie, tak czy inaczej... A że mam 20 lat to jest pierwsza ciąża i trochę (no dobrze, bardzo) denerwuję się. Podobno w drugim trymestrze przechodzi, ale na razie próbuję myśleć o wszystkim na raz... a że płaczę nad wszystkim (tak, ostatnio nawet nad "La bambą") to czasami ciężko. Do tego studia i praca, bo muszę mieć umowę... Eh.. że śpisz ciągle to nie dziwne, u mnie to był pierwszy objaw... Tylko, rzecz jasna, trudno mi było przypuszczać że zdrowy sen i dobry apetyt to objawy ciąży. A reszta się pojawi, mdłości można przeżyć... Tylko raczej nie wierzcie w te bajeczki, żeby rano zjeść tosta albo pić herbatkę z imbirem... Właśnie przekonałam się, że nawet po sucharkach można wymiotować :) Już nie mówiąc o tym jakie święta były :) Trzymaj się ciepło, pisz co u Ciebie. W razie czego polecam stronkę Kalendarz ciąży - Ciąża i poród - Gazeta.pl , tam sprawdzisz sobie co się dzieje i co będzie się działo z Tobą i maleństwem.
Pozdrawiam!
P.S. Tak do tych które to przechodzą i przechodziły- czy naprawdę takie huśtawki nastrojów przechodzą po trzech miesiącach? Ja zachowuję się tak że mam ochotę uciec od samej siebie... oprócz beczenia o byle co, martwienia się wszystkim i szukania problemów, to jeszcze agresywne reagowanie... głównie "czego wy ode mnie chcecie, dajcie mi spokój" na przemian z "nikt się mną nie zajmuje, nikt mnie nie kocha"... Tylko duużo mniej grzecznie :) Bez względu na to czym wybuch był spowodowany :)

Antosia, 5.04.2008r[*]

Ostatnio edytowane przez Piotrusia Panna : 05-01-08 o 22:49.
Piotrusia Panna is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry