Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Grudzień 2008
Wątek: Grudzień 2008
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 25-11-08, 13:45   #8036 (permalink)
newania
Sprinter

newania's Avatar

słodka kruszynka

Miejscowość: Gdańsk
Nastrój:
981 podziękowań w 612 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika newania
Domyślnie

Hej dziewczyny, tyle napisałyście od wczoraj, że nie idzie nadążyć.
Po wczorajszej wizycie u lekarza jestem dobrej myśli, wszystkie wyniki mam w absolutnej normie, nawet lepsze niż ostatnio. Szyjka zupełnie skrócona, ale rozwarcia jeszcze nie ma. Brzuch twardnieje i jest już nisko, dlatego jutro mam przyjść do niej na dyżur do szpitala i podłączy mnie do ktg i sprawdzi w jakim stanie jest łożysko. Śmiała się, że jak się dobrze rozkręcimy to może jutro urodzimy Tak czy inaczej pewnie urodzę przed czasem.

Cytat:
aina83 napisała Zobacz post
Dziewczyny jakie macie plany na andrzejki?:)
Może akurat będę na porodówce

Cytat:
asik28 napisała Zobacz post
Ja chyba najlepiej czułam się jeszcze na wakacjach-miałam dużo energii, spałam, brzuch mi nie przeszkadzał. Pierwszy trymestr też nie był najgorszy-obyło się bez mdłości, zachcianek, wymiotów i jedynym objawem ciąży to było dziwne zmęczenie i spanko o każdej porze-nawet na siedząco...Nie to co teraz. Teraz ani w nocy nie śpię, ani w dzień...Coś czuję, że jak mała przyzwyczai się do mojego trybu życia, to lekko mi nie będzie:(
Ja też się wtedy czułam najlepiej, brzuszek był nie za duży, samopoczucie wspaniałe, jeszcze po górach latałam :)

Cytat:
NuSiAaa napisała Zobacz post
przez tydzien troszku mi sie znow przytylo ;p ale nie wiele bo z 72.0 skoczylam na 73.6kg
Ja ostatnio prawie przez miesiąc tyle przytyłam, a przez ostatni tydzień to chyba schudłam z 400 g :(

Cytat:
maczetka napisała Zobacz post
Dzięki Maczetka za tego linka, bardzo fajnie są pokazane te objawy. Ja mam w domu na stole rozłożoną gazetę z opisem objawów i jak odróżnić te przepowiadające od prawdziwych - lepiej mieć coś takiego pod ręką :)

Cytat:
renka32 napisała Zobacz post
aina niektóre sie decydują od razu a niektóre poprostu wpadaja jak to sie mówi i rodza nieraz nawet 2 razy w roku na poczatku stycznia i kolejne w grudniu jak moja koleżanka ??? wyobrazacie sobe cos takiego???????
Nie wyobrażam sobie!! Chociaż moja ciocia urodziła moich kuzynów też rok po roku - dokładnie co do dnia - mają tego samego dnia urodziny!!

newania is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry