Cytat:
Madziutek napisała
Dobry wieczór.
Majeczka ślicznie dziękuje za życzenia urodzinowe :), jak ten rok szybko zleciał...
Dziewczyny ja tak od razu z pytaniem co teraz jedzą wasze dzieci?
Majka rano pije mleczko, potem jakaś kromeczka z czymś, potem zupka (u nas zawsze na gęsto z mięskiem) i deserek i mleko przed spaniem zagęszczane kaszką.
Po roku dzieci powinny jeść drugi obiadek ale Majka już nie chce więc na razie zostajemy przy tym jadłospisie, a jak jest u was?
I drugie pytanie jaki kombinezon? Cały czy dwuczęściowy? Sama już nie wiem który lepszy a ceny mnie powalają 200 zł za kombinezon dla dziecka na jedną zimę 
|
Jeśli chodzi o jedzenie to u nas jest różnie. Ale ogólnie: rano po obudzeniu cycuś, potem kaszka lub kromka z wedlinka, serkiem, dżemikiem, jajeczniczka, naleśniki (oczywiście nie jednego dnia

) na obiad zupka, lub kartofelki z mięskiem, podwieczorek owoc, jogurcik, kolacja kanapeczka lub kasza i po kąpaniu cycuś.
A kombinezon wybrałam dwuczęściowy, o wiele wygodniejszy dla mojej łobuzicy która 5 minut nie posiedzi spokojnie i wszędzie jej pełno

. Próbowałam przymierzyć jej kombinezon jednoczęściowy, ale był taki ryk, że zrezygnowałam z tego pomysłu.