Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 4 w Lublinie
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03-02-12, 15:21   #5 (permalink)
nadzia71
Osesek

0 podziękowań w 0 postach
Red face Poród na Jaczewskiego

Witam :)
Rodziłam we wrześniu 2011r. na Jaczewskiego. Podczas porodu położną miałam po prostu wspaniałą. Nie chodziłam wcześniej do szkoły rodzenia i trochę się bałam że nie będę wiedziała jak oddychać. Położna wszystko mi wytłumaczyła i ćwiczyła ze mną zanim zaczęły się skurcze. Od momentu przyjęcia była ze mną praktykantka ze studiów, bardzo sympatyczna dziewczyna. Ze względu że było przepełnienie mąż nie mógł być od początku ze mną, jednak aby pojawiła się taka możliwość położna go przyprowadziła. Opieka po porodzie była b. dobra. Pielęgniarki tłumaczyły jak karmić maleństwo, jak przewijać, jak kąpać. Minusem było to że łazienka jest na korytarzu i nie chodzi o to że były kolejki bo leżałam tydzień czasu i ani razy nie musiałam czekać w żadnej kolejce. Chodzi o to że musiałam zostawić maleństwo w sali i pójść się umyć, przez co nie miałam możliwości słyszeć czy płacze. Jeżeli chodzi o odwiedziny w pokoju przeznaczonym specjalnie do odwiedzin dla jednych jest plusem dla innych minusem, dla mnie akurat minusem, ponieważ moje maleństwo było pod lampami bo miało żółtaczkę i nie mogłam za bardzo widzieć się z mężem bo musiałam pilnować maleństwa. Ubranka szpital zapewnia ale można mieć swoje. Jedzenie jak to jedzenie szpitalne nic specjalnego, ale codziennie jakiś deserek dostawaliśmy:) Ogólnie jestem b. zadowolona. Personale bardzo miły i co trzeba to wytłumaczył. Polecam
nadzia71 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry