Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - marcowe mamuśki!!!2009
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 10-08-08, 10:03   #19 (permalink)
kathi26
Biegacz

kathi26's Avatar

zonk

Nastrój:
222 podziękowań w 154 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika kathi26
Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do kathi26
Domyślnie

pij dużo wody niegazowanej, żadnych napojów, słodyczy nie jedz bo one potęgują mdłości i obserwuj po zjedzeniu czego wymiotujesz? Ja np na początku jak mnie męczyły mdłości piłam bardzo dużo wody i jadłam serki, jogurty :) a teraz już prawie wszystko zjem, no prawie, nie zjem nic grillowanego - chociaż to się odradza kobietom w ciąży, ani gotowanego czy pieczonego kurczaka ... ooo i polecam wszelkiego rodzaju zupki :) one tez nie obciążają tak naszego żołądka jak inne dania :) a i one służą maleństwu, pamiętam też, że miałam na początku problemy z jedzeniem chleba białego, czy bułek - zastąpiłam je ciemnym pieczywkiem np ze słonecznikiem i było mi lepiej ... fakt nie wymiotowałam ale miałam całodniowe mdłości, też tragedia :/, z tego co wiem to stres potęguje mdłości a tym samym wymioty ... nie martw się, wszystko będzie ok, pogadaj ze swoim lekarzem jak możesz poradzić na nudności, pewnie Ci przepisze jakieś witaminki dla kobiet w ciąży, ja dostałam Prenatal Complex ... ale przyznam, że też mi było po nich niedobrze :) więc je odstawiłam i jest już ok ... chyba organizm sam się przestraja :) jakoś przeżyjesz, wiecznie to trwać nie będzie :) do 3 miesiąca są takie objawy, później ponoć zanikają :) Pozdrawiam

kathi26 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry