Kinga!!
Dzięki sliczne za te zdjątka pozycji do wysadzania maluszka:)
Synka pieluszkuję wielorazowo, nie odważyłam się z NHN bo jakos nie mogłam sobie wyobrazić wysadzania dziecka niesiedzacego- teraz uż będzie mi łatwiej

Za to gdy synek tylko usiadł, od razu sikał na nocniczek- w wieku 6 mc sygnalizował pięknie potrzeby fizjoloiczne, niestety, musiałam wrócić do pracy, przez pierwszy miesiąć pilnowała smyka babcia- teściowa, kochana, ale.... " biedne dziecko, nocnikiem mu dzieciństwo chcesz odebrać" no i po kilku dniach doszło do tego,że synek płakał gdy sadzałam go na jego "Kaczuszkę" tak ubóstwianą do tej pory :(
Synek w ciągu tego miesiąca przestał zupełnie dawać znać,że potrzebuje siku lub kupkę :( Do tego babcia jakos nie mogła się przyzwyczaić do wielo ( bo trzeba częściej przewijać) i mężus kupił jej paczkę pampków.... :( leżą do tej pory u babci;) a synka pilnuje niania- ech, niestety tylko raz na kilka dni / tygodni uda jej sie załapać,że cos sie bedzie działo. Synek juz zupełnie sobie darował "wołanie" o pomoc.
Niestety, ja z pracy zrezygnowac nie mogłam- kredyt za dom, a mąż ma pracę sezonową, więc akurat teraz najwięcej działania.
Ale spodziewamy się drugiego dzidziusia- lekarz zapowiedział mi zwolnienie ze wzgledu na stan mego zdrowia, więc spróbuję synka odpieluszkować wakacyjnie:) a i może ruszę z NHN przy drugim szkrabku:):)
Podczytuję narazie Ciebie Kingo i dziękuję slicznie za dzielenie się swoim doświadczeniem:)
Mam nadzieję, ze niedługo i ja bedę mogła wkroczyć do grona mam NHN swoje pociechy:):)
To się rozpisałam:)
A co do pieluszek, to tak delikatnie pozwolę sie wtrącić i dorzucić swoje 5 gr- mam naiedzję,że nie będziecie mi miały tego za złe:) - alternatywą do otulaczy i wkładów mogą być pielusie SIO- z dopinanymi wkładami :)
Wkład sie nie plącze przy wysadzaniu, a i w razie wypadku mamy otulacz który ochroni przed przeciekami:) Te pieluszki mogą byc stosowane na wyjścia, nocki itp:)
pozdrawiam gorąco i życzę powodzenia przyszłym mamusiom:)