Karta nauczyciela w art. 66 precyzuje, że jeśli nauczyciel nie mógł wykorzystać urlopu w wakacje w związku z chorobą, urlopem macierzyńskim itp., przysługuje mu urlop uzupełniający do 8 tygodni w czasie roku szkolnego, więc będziesz mogła odebrać ten urlop na wiosnę. Co do wynagrodzenia urlopowego, to niestety nie mogę się wypowiadać, bo nie jestem specjalistą od nauczycieli. Gdybyś pracowała w zwykłej firmie, to wynagrodzenie urlopowe otrzymałabyś dokładnie w takiej wysokości, jak wynikające z Twojego wymiaru etatu w momencie korzystania z urlopu (tyle, że miałabyś proporcjonalnie mniej urlopu).
Zasiłek chorobowy i macierzyński są takiej samej wysokości i również zależą od wymiaru etatu w momencie korzystania z nich - jeśli zmienia się wymiar etatu, to podstawę do chorobowego nalicza się od początku z nowego wynagrodzenia. Jeśli poszłabyś na zwolnienie we wrześniu, który jest pierwszym miesiącem Twojej pracy na pełnym etacie, byłaby to po prostu kwota z umowy. Nie wydaje mi się, aby tutaj przepisy dla nauczycieli się czymś różniły od standardowych, ale 200% gwarancji Ci dać nie mogę ;)