Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Jak radzić sobie z agresją małego dziecka ?
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 13-08-10, 11:27   #20 (permalink)
renia0607
Osesek

renia0607's Avatar

:o)

Miejscowość: Wien
Nastrój:
5 podziękowań w 5 postach
Domyślnie

Cytat:
rorita napisała Zobacz post
renia u nas i takie cuda nie zadziałały Przykład... kąpaliśmy się razem synio to uwielbia więc w niebo wzięty był ,że mama z nim itd...usiadł na mnie okrakiem ,bo lubi tak siadać, i ja do niego żeby buźki dał mamusi...to dał takiego buziaka ,że musiałam obiema rękami szczękę mu rozwierać ,bo tak mnie w wargę upieprzył ,że od razu krew na cycki kapała ,a na drugi dzień wara jak z oprychą wyglądała Także on podczas przytulania potrafił w szyję ugryźć ,albo w wargę No dzikus mi rośnie

A nie wiem jak wasze maluchy,ale mój potrafi też głową w ścianę uderzać ,albo o podłogę czy drzwi No nie mam pojęcia skąd on to ma....pediatra kazała go powstrzymywać tylko żeby krzywdy sobie nie zrobił,a jego czoło to siniak na siniaku
To jest wlasnie nietypowy sposob wyrazania milosci u takich malych dzieci :( on cie chial tak mocno ucalowac pokazac ci jak baaaardzo kocha mamusie:( a ze to tak boli to neistety dzieci nie maja w tym wieku o tym pojecia! u mnie tez sie czasem tak zdaza, ale na szczescie nie konczy sie tak jak u ciebie :( jak mnie zaczyna grysc bo mnie kocha to pokazuje mu ze nie jestem zadowolona i tak nie chce i naprawde dziala :) wiec nie badz naprawde zla na synka bo on tego jeszcze do konca nie rozumie! I nie odrzucaj go po takim jego "ataku" i nie krzycz tylko rozmawiaj i pokaz swoja smutna mine :(

renia0607 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry
Podziękowania dla renia0607 za ten post przesyłają:
rorita (13-08-10)