Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Skaza białkowa a odstawienie od piersi
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 18-07-10, 14:58   #4 (permalink)
Redberry
Mistrz

Redberry's Avatar

Ma!

Miejscowość: Kluczbork
Nastrój:
3 010 podziękowań w 2 308 postach
Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do Redberry
Domyślnie

Witam ponownie!
Wracam do tematu - od czasu gdy synek dostaje tylko 2 karmienia z piersi skaza białkowa znów się nasiliła - pojawiła się wysypka na całym ciałku, swędzenie główki oraz brzydko pachnące zielone kupki i bóle brzuszka (co za tym idzie niespokojny sen w nocy).

Po wizycie u pediatry otrzymałam receptę na 2 opakowania Bebilon Pepti, ale naprawdę na moją wyraźna prośbę :/ Pani Pediatra argumentowała, że 'niechętnie' przepisuje mi to mleko ponieważ jest niepełnowartościowe. Nakazała po 6 tygodniach wrócić do MM Nan HA 1 - co wydaje mi się bezpodstawne bez zbadania dziecka u alergologa. Zresztą widzę jak dziecko się zachowuje i jak wygląda po wypiciu większej ilości Nan HA 1 - wyraźnie mu nie służy.

Mam pytanie - czym różni się mleko Bebilon Pepti od zwykłych MM i dlaczego ma być uważane za niepełnowartościowe? Czy dzieci karmione nim gorzej przybierają na wadze, rozwijają się?

I czym rózni się Nutramigen od Bebilonu Pepti?