Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Dziecko na diecie przy karmieniu piersią
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 17-07-10, 13:17   #3 (permalink)
Mamaski
Pierwsze kroki

Mamaski's Avatar

Nastrój:
198 podziękowań w 134 postach
Domyślnie

Pozwolę sobie odpisać na twoje pytanie

mój syn również jest od początku na samej piersi teraz zacznę wprowadzać jedzonko ale jego waga też rosła szybko co prawda był dłuższy niż twoja córa ale waga teraz zwolniła a on rośnie na długość wiec się wyciąga

na 2M miał 7200g na niecałe 3M 8kg teraz ma prawie 6M i ma 8500g ostatni miesiąc przybrał tylko 130g a mam koleżanki co dzieci są też ze stycznia i mają już prawie 10kg na samej piersi nikt im nie mówił żeby oszukiwać dziecko

jak dla mnie dziecko karmione piersią może jeść ile chce mleko jest szybciej trawione i lepiej spalane niż to sztuczne na sztucznym raczej trzeba uważać by dziecka nie przekarmić

jeśli jednak chciałabyś ciut ograniczyć pierś podawać wodę do picia między karmieniami albo z butelki albo łyżeczką czy z niekapka teraz dziecko może wołać pierś cześciej a nieraz to tylko pragnienie bo mój daje po 2 łyczki i już nie chce wiec wprowadziłam wodę ;)

Pozdrawiam i słuchaj matczynej intuicji :)
anusiaelblag (19-07-10)
Parenting wspiera: