a my dzis kupilusmy Britax - grupa 1 od 9 miesiecy i od 9kg. kupilam bo Mala jest duza i z creatisa wyrosla.
pytalas na co sie zwraca uwage
najwazniejsze by glowka dziecka nie wystawala powyzej oparcia fotelika
nie mozesz kupic fotelika ktory jest od 9miesiaca zycia dla dziecka ktore jest nadal bardzo niestabilne jak siedzi, bo te foteliki nie sa juz tak wyprofilowane jak te grupy 0
uzywanego fotelika sie nie poleca, jesli nie masz pewnosci ze nie uczestniczylo w wypadku i moze byc uszkodzone
zwraca sie rowniez uwage na mozliwosc montowania fotelika - sa taki ktore mozna tylem- do 9 miesiaca a potem przodem sie je ustawia - te sa grupy 0 1
ja patrzylam na marke, cene, wage, mozliwosc obnizania do spania, kolor - by nie prac co tydzien no i rzecz jasna czy Ci sie uda zamontowac w samochodzi. bo nie kazdy fotelik pasuje do ustawien foteli w samochodzie. a jesli przod zostaje to trzeba zawsze sie upewnic ze nie ma poduszek albo ze sa uniaktywnione.
ja osobiscie wolalam kupic w sklepie - sprzedawca sam mi go zamontowal, potem mi kazal zamontowac, ustawil pasy dla Malej, podpisalam papierek ze wiem jak sie montuje fotelik i dopiero zaplacilam. nie polecam kupowac jesli sie nei wie czy fotelik w 100% jest odpowiedni bo pozniej w sklepie nie chca go przyjac, ze wzgledow bezpieczenstwa. zakladaja ze fotelik byl uzyty, wiec nie moga go sprzedac komus innemu
powodzenia