Cytat:
Cina napisała
Dziewczyny co do szczepionki ja teraz mam też wątpliwości,
zaczepiłam 20 kwietnia Maję szczepionką dla rocznych dzieci i od tego momentu zdecydowanie mniej mówi.. teraz jedynie co potrafi powiedzieć to baba i jak gaworzy to wymienia literki typu: "o,e,i,o,u" Wcześniej mówiła juz mama, tata, lala.. No i ostatnio jak mąż chce ją wziąć na ręce to zaczyna bardzo mocno płakać tak jakby sie bała i kiwa głową że nie.. a wcześniej tak nie reagowała. Może to chwilowa niedyspozycja jakaś. Lekarz powiedział że po tej szczepionce reakcje uboczne mogą się pojawić do 14 dni i potem powinny ustąpić. Jak nie zacznie w niedługim czasie znowu mówić to się wybiorę do lekarza. Na razie się nie martwię bo poza tym że ograniczyła słownictwo do "baba" to rozwija się prawidłowo.
|
A Wiecie u mojej Karolci również zauważyłam podobny objaw. Też była rozgadana , rozgruchana, a po drugiej historii ze szczepionką, zamknęła się w sobie i przestała tak dużo opowiadać. Myślę, że jednak jest coś w tym. Takie wycofanie nie jest normalne. Też rozwija się prawidłowo, ale po tamtych przejściach nastąpił jednak znaczny krok do tyłu.