Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Koniec karmienia :( Jak sobie z tym poradzić
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11-04-10, 10:32   #1 (permalink)
monia-114
Osesek

monia-114's Avatar

Miejscowość: koszalin
Nastrój:
0 podziękowań w 0 postach
Unhappy Koniec karmienia :( Jak sobie z tym poradzić

Piszę bo chciałabym ... No juz sama nie wiem Musze sie komuś pożalić a nie mam komu . Mam 8 tyg maleństwo które jak dotad ciagle płakało. Zazwyczaj była to wina kolki ale nie zawsze Bardzo czesto po prostu pakał a ja nie wiedziałam czemu Do głowy mi nie przyszło ze moze być głodny bo piersi ssac nie chciał. Possał chwilke i sie rzucał. W końcu przestał jeść. Po trzech dniach i wielu wielu próbach przystawienia do piersi podałam butelke. Poczatkowo nie chciał ale jak juz pojał o co w tym chodzi zaczoł chetnie ssać I od razu dziecko zrobiło sie żywe i szczesliwe jak nigdy ( albo bardzo rzadko)przedtem. Pomyślałam sobie wtedy ze bede odciagać pokarm i podawac mu butelka I poczatkowo odciagnełam z każej piersi po ok 120 ml Ale po 34 godzinach bardzo sie zdziwiłam kiedy zobaczyłam ze moje piersi nadal sa puste i udaje mi sie odciagnac jedynie po 40 ml. I tak samo było przy kolejnych próbach. A przeciaz mój maluszek nigdy nie jadł z dwóch piersi bo zawsze z tej jednej jeszcze sporo leciał jak konczylismy karmienie .
Jestem po tym wszystkim strasznie zdołowana Nie potrafie sobie z tym poradzić i czuje ze bez psychologa sie nie obedzie Ciagle płacze. Teraz też Nie umiem się z ty pogodzić bo bardzo pragnęłam karnić Nie mogę nawet patrzeć na zdjecia mam karmiacych które prawie wszedzie mozna spotkac bo odrazu zalewam sie łzami bez wzgledu na to gdzie akurat jestem
Nie wiem co robić Prosze poradzcie coś