Acha co do antykoncepcji
K@chna zycze udanej wizyty jutro tzn juz dzisiaj .
Wlasnie mi moja siostra opowiadala dwa dni temu zdarzenie - jej kolezanka miala zakladana spiralke i zaszla w ciaze .Poszla do lekarza , ktory jej zakladal a lekarz naprawde znakomity i mowi ze jest w ciazy ze robila test i wyszedl pozytywny a lekarz patrzy na nia i mowi pewnie jakies zaburzenia hormonalne i robi jej usg , przygladal sie bardzo dlugo az w koncu mowi do niej te zaburzenia hormonalne maja 11 mm , mowi dzisiaj nie wezme za wizyte bo az mi glupio .
Wiec nie zxaleznie jaka metode obierzemy zawsze jakies prawdopodobiestwo ciazy jest .
Ja jestem akurat przeciwna spiralka bo to srodek poronny jest , gdyz jezeli dojdzie do zaplodnienia to nie potrafi zaplodnionemu zarodkowi zagniezdzic sie w macicy i dochodzi do wydalenia na zewnatrz .Ale tabletki hormonalne rozniez dzialaja podobnie i zdarza sie ze dochodzi do zaplodnienia i dzieki hormonom niezagniezdzenia sie zarodka tylko my o tym nie wiemy .Jak znajde filmik o antykoncepcji hormonalnej to wkleje ale to juz jutro .
Wiec wszystko zalezy od indywidualnych odczuc , ja bralam prawie 5 lat tbl i co jest moja Gabi , inna ma spiralke i co jest ciaza , prezerwatywa moze peknac .
Jedyna ale trwala metoda to wasektomia albo podwiazanie jajowodow .
|