Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Styczen 2010
Wątek: Styczen 2010
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11-03-10, 19:04   #6140 (permalink)
Mamaski
Pierwsze kroki

Mamaski's Avatar

Nastrój:
198 podziękowań w 134 postach
Domyślnie

Ja uważam że to zależy od ludzi dla jednych 1000zł to norma dla innych 100zł u nas rodzina pochodzi ze wsi i tylko my z dużego miasta jesteśmy i u nich zupełnie inne zarobki wiec jakbym dała 1000zł to potem jakby byli u nas na imprezie pewnie by chcieli dać podobnie a tam ta kwota to więcej niż ich wypłata i powiedzmy że musieli by sobie odmawiać żeby mojemu dziecku tyle dać dlatego u nas się daje od 100zł do 200zł chrzestni powiedzmy 200zł i i tak dla nich to za dużo jak się da i potem przeżywają i opierniczają że aż tyle ...

Ja jako nastolatka u siorki dałam przed chrztem 200zł (tak żeby mu coś ładnego przed kupiła ) i kupiłam mu kombinezon do chrztu też dałam 100zł a to też było 7 lat temu potem dałam 200zł w prezencie na chrzest i dokupiłam pamiętam sanki bo to zimą było hehe no ale pracowałam i nie miałam rodzinny i dzieci wiec chrześniakowi kupowałam dużo :)

większe kwoty to myślę już się daje na weselach i komuniach -choć tu też widzę że ludzie szaleją a dzieciaki wymyślają laptopy komórki itd a to nie o to chodzi a ślub to inna sprawa młodzi muszą się urządzić i to na nowy start w życiu ;)