Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Analiza moczu a posiew - bakterie
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 10-03-10, 15:33   #1 (permalink)
dolinka
Osesek

W oczekiwaniu ...

Nastrój:
1 podziękowanie w 1 poście
Domyślnie Analiza moczu a posiew - bakterie

Witam Was Dziewuszki :)
Jestem w 4 miesiącu ciąży ... wszystko było ok, do czasu ... kiedy 2 miesiące temu pokazały się najpierw nieliczne bakterie w analizie moczu, później juz liczne (a to było ok. miesiąca temu). Za przyzwoleniem lekarki-gin. wzięłam w 14. tygodniu ciąży - Furagin, przez 7 dni w dawce 3x1. Później miałam odczekac 3 dni i powtórzyć analizę moczu - miał być już czysty :) Odebrałam szczęśliwa, ale niespokojna, gdyż nadal bolało mnie w okolicach cewki i pęcherza i sikałam b. często :( W badaniu po kuracji Furaginem - w dalszym ciągu 'liczne bakterie, liczny śluz, leukocyty - 2 do 4 itp.). W czasie leczenia Furaginem brałam Macmiror na problemy ginekologiczne - czekam na efekty, których na razie nie widzę również :)
Lekarka-gin kazała mi wykonac posiew moczu, zeby sprawdzic, jakie sa bakterie :) Zrobiłam, miałam już zapisany antybiotyk !!! Dzwonię do laboratorium - posiew nie wyrósł, bakterii brak :) Zaznaczam, że analiza moczu ( w której wyszły liczne bakterie )była robiona 3 dni wcześniej niż pobierałam sikutki do posiewu Czy to jest możliwe ?????????? Analiza z bakteriami a posiew - bez ????
Super, ciesze się ogromnie, extra ale ... czy któreś z badań nie jest przekłamane ???

Czy któraś z Was miała coś podobnego i np. w 14. tygodniu (nie wiem, który to jest trymestr :( ) brała Furagin na dolegliwości z pęcherzem ????????? W ulotce Furaginu jest napisane, że nie można go brac w 1 i w 3 trymestrze ciąży :(
Teraz boję się o Maleństwo (po tym Furaginie), o dalsze wyniki badań (bo już nie wiem, komu wierzyć), żeby mnie znowu nie faszerowali lekami :(

Pozdrawiam Was i z niecierpliwością czekam na odpowiedź :)

dolinka
dolinka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry