Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Strach przed WC?
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01-03-10, 13:35   #1 (permalink)
slonko2208
Mistrz

slonko2208's Avatar

"To Twoje myśłenie przesadza o tym, co potrafisz, a czego nie potrafisz" H. Ford

Miejscowość: Tczew/Sint Niklaas
Nastrój:
3 646 podziękowań w 2 065 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika slonko2208
Wyślij wiadomość przez Skype™ do slonko2208 Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do slonko2208
Domyślnie Strach przed WC?

Witam.
Mam problem z moja 4 letnia corcia.Od ponad roku pięknie załątwia sie do nocnika.Zaczęłam nauke dosć pozno,ponieważ corka zaczełą chodzić po skońćzeniu 2 lat i wielkim krzykiem reagowałą na widok nocnika. Nauka trwała 3 miesiace. Ponieważ musiałam ją czymś zając nauka przebiegała przy zabawkach lub przed tv.
Od pewnego czasu próbuje ja nauczyc korzystania z wc. I znowu jest problem. krzyczy ,płącze wrecz histerycznie gdy mówie chodz spórbujemy zrobić siusiu do ubikacji. Płącze i wołą gdzie jest moj nocniczek.KTóregoś dnia schowałąm nocnik, efekt: prawie cały dzien sie nie załątwiła. Gdy ide do znajomych i mówie nie ma nocnika, bo go ze sobą nie zabieram to ona wstzrymuje i czeka az wócimy do domu. Nie wiem co zrobić.
Nie mam pomysłu. Tłumacze ze jest duza i nocniczek jest dla malutkich dzieci ale to nie daje rezultatu.
Prosze o pomoc.

Zosia
slonko2208 is offline   Do góry