Cytat:
agusia20112 napisała
cześć,czy któraś z was ma też tak jak ja? jak sobie radzicie?
moja Asia karmiona jest piersią w nocy ,mimo ze skończyła 8 miesięcy.w dzień je kaszki,objadki,owocki,danonki.Rano o 8 kaszka,potem ok 10 danonek(podwójna porcja)lub owocki ze słoika,potem obiadek i wieczorem kaszka. w nocy co 2-3 godziny pije z piersi.nie używa smoczka i nie pije z butelki!!!nawet herbatkę tylko łyżeczką podaję.Asia ma już 4 zęby,więc ładnie już gryzie,niestety czasem mnie.Czy któraś z Was,ma też takiego nocnego podjadacza?nie wiem jak ją odzwyczaić od tego nocnego maratonu.
|
Agusia, przepraszam, ze napiszę nie na temat, ale zdziwiłam się bardzo, ze podajesz swojej ośmiomiesięczniaczce danonki. Tego rodzaju produkty można wprowadzac dzieciom od 3 roku życia. Oto cytat ze strony producenta:
Pytania i odpowiedzi (FAQ)
Na pytania związane z produktem oraz kwestiami dotyczącymi producenta odpowiadają profesjonalne konsultantki Danone. Odpowiedzi na pytania specjalistyczne, dotyczące zaleceń żywieniowych i zdrowia zostały przygotowane przez pediatrę.
Odpowiedzi na pytania zadane pediatrze:
1. Moje dziecko ma 9 miesięcy. Od kiedy mogę zacząć podawać mu Danonki?
Wprowadzanie produktów mlecznych do diety małego dziecka trzeba zawsze konsultować z lekarzem prowadzącym, który zna dziecko i może pomóc dostosować dietę do indywidualnych potrzeb, a tym samym wykluczyć indywidualne przeciwwskazania (np. alergia na białko mleka krowiego, skaza białkowa). Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia.
Danonki
A co do spania, to powiem Ci, ze dzieci piersiowe tak często mają (chociaż to nie reguła). Mój czternastomiesięczniak dalej w nocy je i nic nie wskazuje na to, że przestanie :) Chyba jedyne wyjście to zaakceptowac ten fakt i odpuścić sobie i dziecku i spać, kiedy się da razem z dzieckiem w dzień.