Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - o spaniu
Wątek: o spaniu
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 31-01-10, 23:32   #6 (permalink)
krysiak
Pierwsze kroki

krysiak's Avatar

uczę się kochać

Miejscowość: Gdynia
Nastrój:
189 podziękowań w 131 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika krysiak
Domyślnie

Cytat:
agusia20112 napisała Zobacz post
cześć,czy któraś z was ma też tak jak ja? jak sobie radzicie?
moja Asia karmiona jest piersią w nocy ,mimo ze skończyła 8 miesięcy.w dzień je kaszki,objadki,owocki,danonki.Rano o 8 kaszka,potem ok 10 danonek(podwójna porcja)lub owocki ze słoika,potem obiadek i wieczorem kaszka. w nocy co 2-3 godziny pije z piersi.nie używa smoczka i nie pije z butelki!!!nawet herbatkę tylko łyżeczką podaję.Asia ma już 4 zęby,więc ładnie już gryzie,niestety czasem mnie.Czy któraś z Was,ma też takiego nocnego podjadacza?nie wiem jak ją odzwyczaić od tego nocnego maratonu.

Agusia, przepraszam, ze napiszę nie na temat, ale zdziwiłam się bardzo, ze podajesz swojej ośmiomiesięczniaczce danonki. Tego rodzaju produkty można wprowadzac dzieciom od 3 roku życia. Oto cytat ze strony producenta:

Pytania i odpowiedzi (FAQ)

Na pytania związane z produktem oraz kwestiami dotyczącymi producenta odpowiadają profesjonalne konsultantki Danone. Odpowiedzi na pytania specjalistyczne, dotyczące zaleceń żywieniowych i zdrowia zostały przygotowane przez pediatrę.

Odpowiedzi na pytania zadane pediatrze:

1. Moje dziecko ma 9 miesięcy. Od kiedy mogę zacząć podawać mu Danonki?

Wprowadzanie produktów mlecznych do diety małego dziecka trzeba zawsze konsultować z lekarzem prowadzącym, który zna dziecko i może pomóc dostosować dietę do indywidualnych potrzeb, a tym samym wykluczyć indywidualne przeciwwskazania (np. alergia na białko mleka krowiego, skaza białkowa). Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia.

Danonki

A co do spania, to powiem Ci, ze dzieci piersiowe tak często mają (chociaż to nie reguła). Mój czternastomiesięczniak dalej w nocy je i nic nie wskazuje na to, że przestanie :) Chyba jedyne wyjście to zaakceptowac ten fakt i odpuścić sobie i dziecku i spać, kiedy się da razem z dzieckiem w dzień.