Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Szpital Kliniczny im. prof. W. Orłowskiego
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 25-01-10, 00:25   #15 (permalink)
monmar
Osesek

0 podziękowań w 0 postach
Domyślnie Polecam

Ja rodziłam w maju 2009. Był to dość szalony czas, kiedy patologia ciąży była obłożona do granic możliwości. Ja z braku miejsc na sali i korytarzu, jedną noc spędziłam na pustej porodówce:) mimo to sam pobyt w szpitalu, poród i opiekę poporodową oceniam na dobry +.
Lekarze sympatyczni, ordynator dr Jastrząb - super człowiek, bardzo pozytywny, a swoim dobrym humorem zarażał nawet b.nieszczęśliwe mamy. Pielęgniarki na położnictwie nie wnikały za bardzo w życie pacjentek ale starały się pomóc gdy ktoś o to prosił. Pomogły mi w przystawieniu dziecka do piersi. Na minus mogę zaliczyć fakt, że prawdopodobnie w czasie porodu zostałam zakażona bakterią (mój gin powiedziała, że najprawdopodobniej gdy siedziałam w wannie z wodą)m co zoowocowało ciężką infekcją u dziecka i 10-dniowym pobytem w szpitalu. Opieka na noworodkach była bardzo dobra. Spędzałam tam b.dużo czasu ponieważ dziecko leżało przez ponad tydz. w inkubatorze. Wśród pielęgniarek były super wyrozumiałe, ciepłe i serdeczne osoby jak i te milczące, opryskliwe - tych drugich na szczęście było może ze dwie. Wydaje mi się jednak, że każdy z nas w swoich miejscach pracy znajdzie chociaż 2 tzw. czarne owce:) więc nie dziwmy się że są również w szpitalach.
Menu monotonne - przy dłuższym pobycie w szpitalu łatwiej zrzucić kg po ciąży.
Sale czyste i przyjemne.
To był mój pierwszy poród, ale kolejne dziecko również chciałabym urodzić w tym szpitalu.
Dodam może, że lekarze z zespołu pracującego w tym szpitalu dosłownie "wyrwali z rąk śmierci" dziecko, dziewczyny z którą tam leżałam. Trafiła do nich w ostatnim momencie, po prowadzeniu ciąży w prywatnej klinice.
Zresztą jeśli chodzi o fachowość opieki medycznej to takie nazwiska jak dr Roszkowski i Garwoliński, mówią same za siebie a dziewczynom z ciążą patologiczną pewnie nie są obce.
monmar is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry