Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - złość u niemowlaka
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21-01-10, 14:05   #4 (permalink)
Emka
Sprinter

Emka's Avatar

Flog [*] miałeś jeszcze czas... Za szybko :(

Miejscowość: Poznań/koszalin
Nastrój:
188 podziękowań w 147 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika Emka
Domyślnie

Mam zasadę, że młodego biorę w ostateczności na ręce - wystarczy, że mi nie ułatwiają zadania dziadkowie i ciotki mojego synka. Jesli chce na apka- ręce. i wyciaga je do góry miaucząc, sama idę do parteru, po prostu siadam koło niego i od razu mu się nie chce na te ręce

Gdy się złości bo zabroniłam mu czegoś np podchodzenia do stolika to zaczyna być purpurowy wrzeszczeć wyginać się w kolanach i głowie, więc go opuszczam na dół, na podłogę i czekam aż się uspokoi, jeśli to nie skutkuje idzie do łóżeczka i wychodzę na chwilę.

Na spacerze nie ma ogólnego problemu, czasami pomarudzi, ale widzi, że odnosi odmienny skutek od założonego przez niego i daje sobie spokój.

Przy obiedzie jak nie chce zjeść całego, a dziubnął dosłownie 2-3 łyżeczki puszczam go do zabawy, bo wiem, ze prędzej czy później zgłodnieje konkretnie, z reguł po ok 10 minutach miseczka jest "wylizana"

To na razie tyle "zmgań" a ma dopiero rok :) ktoś by powiedział, ze za surowa, ale czym skorupka za młodu...

Emka is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry