Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - Trudne przypadki czyli jak poskromić Małego Terrorystę
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 15-11-07, 16:37   #15 (permalink)
Madziutek
Spacerowicz

Madziutek's Avatar

samo życie ...;)

100 podziękowań w 74 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika Madziutek
Domyślnie

Cytat:
madalenka napisała Zobacz post
Ja tak się zastanawiam co robić jak Kajtek jest najedzony, przewinięty, nie jest mu ani za ciepło, ani za zimno, dolegliwości wykluczone....a dalej płacze!!!!

Macie rację, że zarówno organizacja czasu jak i zasada 357 są dla większych dzieci, ale nie wydaje się Wam, że już teraz dzieciaczki obserwują nasze reakcje i testują nas??? Ja mam czasem wrażenie, że Kajtek wie, że zaraz przyjdę i wezmę go na ręce i wykorzystuje to na maksa.

Zgadam się z tobą, ja wiem że nauczyłam już Maję noszenia na rączkach, no bo jak nie reagować na jej płacz? Tym bardziej że przez pierwszy miesiąc płakała mi cały czas, ale jak tylko podeszłam i wziełam na rączki to cisza. Do tego wszystkiego jak uśnie przy karmieniu i chcę ją położyć do łóżeczka to płacz po paru minutach bo ona chce spać na rączkach, fajnie sobie dziecko wychowuję albo ono mnie , a najgorsze pewnie jest to że w nocy z nią śpie a tu powodem jest moje lenistwo bo nie chce mi się co 2h godziny brać ją z łóżeczka na karmienie, więc nauka spania w łóżeczku przede mną i ciekawe jak to będzie. Pozdrowionka dla wszystkich terroryzowanych mam.

Maja ur.23.09.2007 3390/54

Kinga ur.29.11.2011 3300/55
Madziutek is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry