Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - brak Raczkowania w 7 miesicu
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08-01-10, 11:03   #5 (permalink)
magan23
Biegacz

magan23's Avatar

Wyrwano serce... 16.11.2009

Miejscowość: Skierniewice
Nastrój:
497 podziękowań w 342 postach
Moja galeria: Zobacz galerię użytkownika magan23
Wyślij wiadomość przez Gadu Gadu do magan23
Domyślnie

Witaj :)
Wiem, że pewnie byś chciała aby Twoje dziecko umiało wszystko i mieściło się we wszystkich normach... Powiem Ci tak (zresztą jak dziewczyny już podkreślały) raczkowanie jest umiejętnością którą dziecko nabywa dopiero jak opanuje dobrze siadanie. Na raczkowanie przyjdzie czas, choć nie wszystkie dzieci przez nią przechodzą. Opowiem Ci naszą historię!
Zuzia bardzo wolno się rozwijała, też była duża i ciężka, brzuszek polubiła tyle o ile dopiero po 4 miesiącu wtedy też dopiero sama główkę podnosiła, była bardzo wiotka do 6 miesiąca. W 8 miesiącu usiadła, znaczy posadzona siedziała. Jak miała 10 miesięcy to w końcu wyprosiłam od lekarki skierowanie do neurologa (nie raczkowała i nie pełzała). Neurolog co prawda nie wykrył u niej żadnych wad tylko zalecił rehabilitację. My od grudnia jeździmy prywatnie do Warszawy i tam byli w shocku że tak późno się zgłaszamy, lekarka powiedziała że powinniśmy przyjechać jakiś 5 miesięcy temu, bo teraz z Zuzią będzie nam się ciężko pracowało i to jest prawda szybko się poddaje i nie chce ćwiczyć :( Teraz ma prawie 13 miesięcy turla się po mieszkaniu, ale dalej nie raczkuje i nie potrafi się podnieść z pozycji leżącej do siedzącej.
Dla Twojego spokoju możesz poprosić swoją lekarkę o skierowanie na rehabilitację, ale na pewno nie masz powodu do zmartwień!
Pozdrawiam!

16.11.2009 (9 tydzień)
magan23 is offline   Odpowiedź z Cytowaniem Do góry
Podziękowania dla magan23 za ten post przesyłają:
Kasia82 (11-01-10)